Dzień Zdrowego Gotowania

W tym roku w naszej szkole Europejski Dzień Zdrowego Gotowania i Jedzenia ze względu na pandemię odbył się w nieco innej formie niż dotychczas. Każda klasa otrzymała zestaw zadań edukacyjnych, w skład których wchodziły ciekawe informacje o witaminach i zdrowych produktach, wierszyk, krzyżówki, rebusy, wykreślanka, kolorowanki. Materiały te mają na celu promowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Bardzo ważne jest spożywanie warzyw, owoców, picie wody, ale również ćwiczenia i spacery mają wpływ na nasze dobre samopoczucie i kondycję organizmu, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Pamiętajmy, aby codziennie dostarczać dawkę witamin, minerałów, ruszać się na świeżym powietrzu, a wtedy żaden wirus nie będzie nam straszny!

Materiały przygotowały: G. Broda, J. Damian, M. Latawska, M. Łukasińska, B. Michoń

fundusze wtz wtz